}

Terbaru

Ulasan : Man Utd VS Liverpool

-(Rating, Gol, Statistik, Highlight Penuh, Analisa, Kandid)-




   Skuad Liverpool :  
Starter : Reina, Aurelio, Skrtel, Agger, Kelly, Lucas, Gerrard, Meireles, Maxi, Kuyt, Torres
Subs : Gulasci, Wilson, Poulsen, Shelvey, Kyrgiakos, Babel, Ngog
Used Subs : Babel (Maxi,60), Shelvey (Meireles,60), Ngog (Torres,75)

   Skuad Manchester United :   
Starter : Kuszczak, Ferdinand, Evans, Evra, Rafael, Fletcher, Carrick, Nani, Giggs, Berbatov, Hernandez
Subs : Lindergaard, Fabio, Smalling, Anderson, Owen, Obertan, Gibson
Used SubsAnderson (Fletcher,62), Smalling (Hernandez,75), Owen (Evans,84)




-Highlight-

Gol


Separuh Masa Pertama


Separuh Masa kedua



-Tengah-tengah-
    
    Perlawanan yang bosan dengan kedua-dua team malu-malu dengan gol. Tapi Liverpool dikejutkan dengan penalti hasil 'terjahan kasar' Agger. Tapi tu la bolasepak, jadi aku malas komen pasal referee.
    Dalglish meletakkan kepercayaan kat Kelly dan Aurelio sebagai bek sisi, dan ternyata dorang main peranan masing-masing. Torres pulak dibiarkan sebagai lone striker dengan Gerrard main kat belakang die.
    Keputusan Kenny untuk meletakkan Meireles sebagai pemain kat tengah tak berhasil bila lawan sentiasa cepat-cepat masuk bila Liverpool dapat bola. Liverpool pulak macam biasa buntuk mencari gol, dengan hanya beberapa shot je kat Kuszczak.
    Reina kali ni jadi hero lagi bila beberapa save yang luar biasa, dan penalti pun sket lagi nak save.
    Bezanya permainan kali ni, Liverpool lagi berani ke depan (walaupun takder hasil), dan stay 1-0 walaupun main 10 orang, tanpa kapten.
    Karekter yang ditunjukkan membanggakan. Tapi ape-ape hal pun, Torres kene main lagi kasar sebab musim ni dier dah jadi lembik sangat. Tolak bola pun terlebih-lebih.
Rasenya biar Dalglish letak dier kat bench, baru semangat sket nak rebut tempat nanti.



Fenomena Gambar

Respek | Living Legend
Kompem Penalti | Agger sepak bontot
Kontroversi | Tapi aku x kesah
Tak jumpe | Torres hilang magik
Terbaik | Ferguson nak main2 ngan Kelly, serang dari kanan.. tapi sorry la!

Soal | Asal main ngan Man U, ade ko, ade je penalti
MOTM | Pepe Reina



.

23 Komen:

masturazakariah.blogspot.com said... Reply to comment

HAHA . tahniah lee MAN U (-___-)

iniialahaku said... Reply to comment

that not a penalty.....howard webb was a new signing of MU..awal2 agi reff xjga gem..mmg hncusla..
gerrard red card, my comment : that was 50:50 ball..bola xdpat kat fltcher agi,grrd pntas dpan..skali lgi reff xjga gem..a bored game btween this 2 team...

pergh..mcam shebby sigh komen x??haha

Seizer said... Reply to comment

@iniialahaku
tapi aku nampak positif game ni... ngan 10 orang!
ko dah cam abbas dah!

Rebelle said... Reply to comment

gosh..
i hate when man u score..!

AzRi said... Reply to comment

aku rase la kan...kalo kite men 11 org leh kene MU ngn kite mcm 4-1 dulu...mmg webb tu pemain ke 12 MU la....cilakak je...

Anonymous said... Reply to comment

g la try maen dulu..
tgok skit gane rasenye... hehhee

Ujang9897 said... Reply to comment

hihi...

Firdaus Alim said... Reply to comment

2la pasai..pelik aq..asal game liverpool vs MU neh mesti Howard Webb Reff hais

Pert Doherty said... Reply to comment

kakaka... xpe la.. diorg main 15 orang.. kita main 10 orang

biskut said... Reply to comment

jangan dipertikaikan sebab webb pon banyak bagi advantage kat liverpool dengan kekasaran yang dilakukan oleh the kop di kotak penalti bro...melihat keseluruhan perlawanan the kop cuma mampu bertahan dan ternyata pepe reina dibantu oleh tiang sama.tukar lar berapa banyak pon manager tetap sama kalau pemain asyik bertukar keluar dan masuk..bila masa mau bina team yang mantap...serangan MU lebih agresif sebenarnya malam tadi.

Seizer said... Reply to comment

@biskut
fair point mate..

Tengku Sidek said... Reply to comment

Kita cuma tidak bernasib baik dengan keputusan pengadil mlm tadi.Man u pun ada penalty yg patut dapat tp tak dapat.even kita main dengan sepuluh orang,tidaklah seburuk semasa kita kalah dengan blackburn dengan bermain 11 orang..apa yg positif untuk perlawanan pertama kenny ini, kita dapat lihat betapa pemain begitu bersemangat begitu juga dengan pengurus yang bangun setiap kali Liverpool mendapat peluang..kita juga tidak teragak2 untuk menyerang walaupun kita kurang sorang pemain..Lucas sebenarnya bukanlah seburuk yang disangka..dengan ketiadaan gerrard, lucas terpaksa membawa tugas berganda turun dan naik dan tidak dibantu secara langsung dengan persembahan kurang bertenaga daripada meireless.
pertukaran yang dibuat pula tepat pada masanya kerana masa era hodgson, pertukaran kadangkala dibuat terlalu lambat...

mOoN said... Reply to comment

huhuhu..wat happen ngan liverpool...?! but apa pun,, i love liverpool owez...:)

Matika said... Reply to comment

hate manchester....
berbatov like children 8 years old..

Wan Gerrard said... Reply to comment

hmm lucas teruk ke? xdela teruk sangat..gerrard kena bagi label teruk gak sebab kad merah die dan menjejaskan serangan liverpool. tapi 1 gol je bolos, tak guna nyer ref botak ok la..huhu

bg aku MOTM = Reina dan Kelly, mereka terbaik
nice post bro, YNWA ^_^

Eazy Izzuddin said... Reply to comment

fuh!

TiKa LEh said... Reply to comment

hahah..rferee ni mmg xbest pun...si botak ni..apa2 pun cuba lg livrpool..torres memg still mcm tu..dielah yg kna pecat..hoho..

Mknace said... Reply to comment

:) :) :) terbaeekkk!!!!

fir dark oz said... Reply to comment

kuang hajo itu howard webb...kuang hajo gak berbatov..dan carrick...tak suke diorang semalam..hhuhuhu..penyebab penalti dan steven G dia buang padang..huhuhu

overall aku paling suka kelly dan reina la semalam..huhu..diorg superb!

overall gak kira ok la men 10 org tapi tak kena gol setan merah tu...
aku tak respek kat man u langsung sebab menang atas penalti yg pada aku sgt2 tak adil siot..itu pengadil tak layak la dapat nama pengADIL..!!

Seizer said... Reply to comment

@fir dark oz
sblom tu rafael ade tackle 2 belah kaki kat meireles tapi seb bek meireles x suker guling2 cam carrick...

@Wan Gerrard
aku respek pandangan ko.. tapi gerrard sblom kene red card tu main ok.. dan die terlebih semangat tu la jadi aggresif nak tackle

@Tengku Sidek
sebenarnye kalo tengok lucas main ari ni paling truk musim ni... passing die x sampai.. dan sbagai holding midfielder die kene cepat passing bola ke atas.. dan kene brani buat long pass...
ngan bola pun die slow.. slalu ilang bola...
bad day for lucas

Seizer said... Reply to comment

dan lets be fair... xder pulak org cakap pasal penalti yang skrtel block saper ntah aku x ingat.. die tackle x kena bola... yang tu kompem penalti..
tapi lets move on

Anonymous said... Reply to comment

whoah thіs weblog iѕ magnificent і like readіng уοur posts.
Keep uρ the good wоrk! Yοu realize, many individualѕ
are searching arounԁ for this info, you
could aiԁ them greatly.

Ηere iѕ my blog post :: handguns

Anonymous said... Reply to comment

I'm gone to say to my little brother, that he should also pay a quick visit this website on regular basis to obtain updated from most recent information.

my website: hcg side effects in men

Tinggalkan pendapat

Related Posts with Thumbnails ----------------------------------------------------------------------- --------------------------------------------------------------------------