}

Terbaru

Babel VS Pengadil

Lepas tewas 1-0 kat Old Trafford hasil sepakan penalti daripada Ryan Giggs, Ryan Babel menunjukkan rase tak puas hatinya dekat twitter die. Babel memang main twitter sebab selain main bola die jugak suker nyanyi-nyanyi.



Berikutan 2 keputusan besar pengadil, Howard Webb yang ternyata penuh kontroversi menghadiahkan penalti dan melayangkan kad merah kat Steven Gerrard (klik sini untuk tengok). Tapi sayer tak nak bahas pasal benda tu.


Babel Luah Perasaan Pakai Twitter
Gambar baik punyer | Kreatif Babel ni
Ryan Babel macam biasa guna Twitter untuk menyalurkan ketidakpuasan hati dia. Dalam twitter, Babel mengupload gambar Howard Webb berpakaian Man Utd dan mengeluarkan komen,


"Camni ke referee terbaik dunia? Lucunye.."


Aduh, dah tau selebriti nak jugak main-main keluar benda-benda macam tu, walaupun aku sokong tindakan berani ko, Babel!


Lepas tu Babel dah mintak maaf dengan menyatakan,


"Salah saya kalau korang pikir serius pulak pasal gambar tu. Tu hanya reaksi emosional aku lepas kalah game penting ni.."


Reaksi Ferguson
Manager Setan Merah pulak macam biase menyokong keputusan kad merah sebab two-footed challenge katenyer.Dan same jugak mase Daniel Agger 'tersepak' Berbatov. Katenya yang pandai fizik, momentum tu cukup untuk menjatuhkan Berbatov.


Tindakan FA?
Steven Gerrard mungkin diban 3 perlawanan, dan FA pulak akan mengkaji kes Babel ni.
Bagus wira-wiraku!




.

13 Komen:

Firdaus Alim said... Reply to comment

Pelik aquh..xdak reff lain ka..haish rosak mud deh

Wan Gerrard said... Reply to comment

man utd suka beli ref ni bila lawan liverpool..huhu

Anokganu said... Reply to comment

memang mata howard letak bawah tapak kaki,coz tuu main kasi je red card...

fir dark oz said... Reply to comment

itu reff amat minat kelab setan merah..hahaha..
tak sanggup tgok team feveret dia kalah la tu..hahaha..
yg penting babel memang sempoi la..hero!! ahaha

Seizer said... Reply to comment

tu la pasal.. asal lawan man utd je muke die ni.. pastu mesti ade penalti..
padahal kalo tgk replay howard x tengok pun mase gerrard bagi tackle...

N A N a t O said... Reply to comment

baru jap men da penalti...memang horward kena byr kot ngn man u nih...isk...sian gerrad drr...

Matika said... Reply to comment

fergusun setan merah...arrr benci dia..

sunsnake@budakbalun said... Reply to comment

Ferguson.. seindah namamu.. sehebat taktikmu!!
wakakaka!!

Kalau teman jadi babel pun usahkan gambor.. dengan blog teman ujudkan untuk maki ref howard nehh!!
kalau laa...

yang teman nampak.. aksi howard cemerlang malam tuh!! (bias gilerrr)

AIMAN said... Reply to comment

howard webb cam berat sebelah kan dalam game ni

apih el nino said... Reply to comment

Yes! Liverpool kena jadi jahat sikit macam Real Madrid baru la dapat tarik player-player baru. Good boys Liverpool and Real Madrid! Love both of you.

Seizer said... Reply to comment

untuk pengetahuan rerakan sekalian... howard webb ni kecik2 dulu minat setan merah...

jadi kalo die nak jadi ref jugak... jangan amek match ader kaitan ngan man u

3rdfrom9 said... Reply to comment

Kat EPL x ada pon pengadil yang terbaik klau MU vs LIV dari Mike Riley pengadil kurus keding yg suka kasi penalti kt MU x kira lawan team mana pon ,martin atkinson pon sama, Howard Webb kat final WC 2010 teruk De Jong puya kungfu kat Alonso x ada apa pon dan Graham Poll baik sikit jer dari yg lain.

Seizer said... Reply to comment

@3rdfrom9
sian alonso kene flying kick, de jong terlpas camtu je. kad kuning pun x kena.. agaknye sebab de jong main untuk Manchester City.. manchester gak :P

Tinggalkan pendapat

Related Posts with Thumbnails ----------------------------------------------------------------------- --------------------------------------------------------------------------