}

Terbaru

Rating dan Highlight : Wolves VS Liverpool (0-3)

-(Rating, Gol, Statistik, Highlight Penuh, Analisa, Kandid)-




   Skuad Liverpool :  
Mula : Reina, Johnson, Skrtel, Agger, Kelly, Lucas, Meireles,Poulsen, Maxi, Kuyt, Torres
Subs : Gulasci, Aurelio, Shelvey, J Cole, Spearing, Pacheco, Kyrgiakos
Pertukaran : Shelvey (Poulsen,72), Aurelio (Maxi,80)

   Skuad Wolves :   
Mula : Hennesey, Stearman, Berra, Ward, Zubar, Milijas, Henry, Hunt, Jarvis, Doyle, S Fletcher
Subs : Hahnemann, Hammil, Jones, Vokes, Myoukolo, Craddock, Davis
PertukaranHammil (Hunt,71)




-Highlight-

Highligh Pendek


Separuh Masa Pertama


Separuh Masa kedua



-Penantian Berakhir-


    Memang seronok menyaksikan match ni. Dengan 2 gol daripada Torres dan sebijik daripada Meireles, akhirnya Kenny Dalglish mencatat kemenangan pertama lepas ambil alih tugas Roy Hodgson, dan lagi penting kemenangan ni adalah kat tempat lawan.
    Kejayaan Liverpool kali ni hasil kemantapan barisan tengah dan atas, membentuk saru gabungan yang baik. Meireles, Lucas, dan Poulsen ternyata mengawal bahagian tengah. Memang persoalan berlaku bila pemain macam Poulsen diturunkan, tapi ternyata Dalglish tau ape yang dia buat. Poulsen dan Meireles merupakan sumber kreativiti yang mengatur gerak dari bawah. Walaupun Poulsen sudah tua, tapi hantarannya memang berguna, malangnya kelajuan die memang dah tak ke mana selepas usia senja die ni.
    Meireles menjaringkan gol yang mantap, dan tak letih naik turun bertahan dan menyerang. Bertuah Liverpool ade sorang lagi pemain yang stamina macam Kuyt dan ade kaki berbisa macam Gerrard.
    Torres pulak menyempurnakan gerakan Liverpool dengan mengawal bola dan membuat hantaran-hantaran memecah tembok Wolves.
    Tapi pertahanan LIverpool masih perlu dibaiki, kalau bukan sebab Wolves ade pemain yang dapat buat crossing yang bagus, kompem Liverpool dah terhukum sebab winger Wolves ternyata boleh terlepas dengan mudah.
    Tapi yang paling penting, betapa keputusan ni akan menaikkan moral dan keyakinan player-player kita yang ternyata macam dah telan tonik daripada King Kenny!


Fenomena Bergambar

Rambut | Style baru ek?

Enjin belakang | Apsal sumer pemain perform bawah Kenny?
Kaki pedas | Korang patut tengok gol tuh
Bagi ubat? | Efek Kenny jelas!
MOTM | 2 botak, tapi 2 Alam berbeza



3 Komen:

Wan Gerrard said... Reply to comment

persembahan terbaik setakat ni di tempat lawan..hehe ^_^

fir dark oz said... Reply to comment

game away paling the best la untuk season ni...hahaha..teruskan maintain macam ni..semua fan puas tgok ..long live king kenny :)

Seizer said... Reply to comment

a ah... game ni lagi baik daripada lawan tottenham dulu.. lame tak tengok liverpool main camni sejak zaman 08/09

Tinggalkan pendapat

Related Posts with Thumbnails ----------------------------------------------------------------------- --------------------------------------------------------------------------