}

Terbaru

Preview : Wolves VS Liverpool

Pertandingan : Liga Perdana Barclays (BPL)
Tempat : Stadium Molineux, Wolverhampton
Pukul :  8:40pM (Sabtu)
Tarikh :  22 Januari 2011 
Saluran:  812

Skuad Liverpool (kemungkinan) :
GK : Reina
DEF : Kelly, Skrtel, Agger, Johnson
MID : Kuyt, Lucas, Spearing, Jovanovic
Meireles
FWD : Torres

Subs (dari): Gulasci, Kyrgiakos, Wilson, Shelvey, Konchesky, Maxi, Babel, Poulsen, Kuyt, Aurelio, Pacheco

Tiada (injured) : Carragher
Tiada : B Jones, Gerrard (digantung)

5 Perlawanan Terakhir (1 W,1D, 3L) :
Everton (2-2) D
@Blackpool (2-1) L 
@Man Utd (1-0) L
@Blackburn (3-1) L
Bolton (2-1) W


Skuad Wolverhampton (kemungkinan) :
GK: Hennesey
DEF: Zubar, Stearman, Berra, Ward
MID: Jarvis, Henry, Milijas, Hunt
FWD: Doyle, Fletcher

Subs (dari): Hahnemann, Mouyokolo, Foley, Jones, Craddock, Mujangi Bia, Vokes, Hill, Bent, Zubar, Batth, Hammill

Diragui : Craddock
Tiada (Injured) : Ebanks-Blake, Dave Edwards, Mancienne , Guédioura ,Kightly
Tiada : Elokobi (digantung)

5 Perlawanan Terakhir (2W, 1D, 2L) :
Wolves (5-0) W
@Manchester City (4-3) L
@Doncaster Rovers (2-2) D
Chelsea (1-0) W
@West Ham (2-0) L
ANALISA: 


    Liverpool sebelum ni dimalukan dengan Blackpool ngan Wolverhampton kat Anfield sendiri, tapi tu di bawah Roy Hodgson. Tapi setakat ni tak banyak berubah dari segi result, dengan pemain-pemain warisan Roy Hodgson dan Rafa Benitez.
    Keputusan Dalglish mungkin nampak tak memihak kepada die, tapi dalam pemerhatian halus, Liverpool bermain dengan baik setakat ni walaupun masih tanpa kemenangan bawah era baru King Kenny.
    Formasi pilihan Kenny masih misteri, kerana dia masih mencuba-cuba dan memberi peluang kepada pemain lain. Tapi yang pasti die lebih gemar memainkan Torres sebagai lone striker, dengan dibantu ramai pemain tengah.
    Pulihnya Aurelio dan Joe Cole(bile pulak injured mamat due ni?) bakal beri lebih pilihan kat King Kenny, dengan kemungkinan Johnson dimainkan kat bahagian wing. Tapi yang pasti, Skrtel dan Kyrgiakos perlu diberi rehat kerana form mereka yang tak semenggah musim ni.
    Wolves pulak memang bahaye, dengan membelasah Doncaster Rovers sebelum bertemu Liverpool ni, dan menang ngan Chelsea 1-0 dah cukup menggigilkan kita.
    Buat mase sekarang, sumer perlawanan kita tak boleh dipandan ringan, dan semuanya perlu dianggap penting, dan mencabar. Biler la agaknye Kenny akan mendapat kemenangan first die?
    

BERITA MENJELANG MATCH: 


"Menang Nasib Pun Takpe"

King Kenny mahukan kemenangan walaupun bermain kat gelanggan lawan. Die tak kisah kalau Liverpool bermain teruk tapi mencatat kemenangan, memandangkan Wolves bermain dengan cukup baik semasa menang kat Anfield tak lama dulu



Wilson Mengharap
Danny Wilson bagitau yang dia memang berkawan ngan Kenny, dan gembira sekarang ni King Kenny jadi manager die. Dia jugak puas hati dengan hubungan Kenny dengan semua pemain

Kenny Nak Ulang Style Liverpool
Kate die style permainan 'pass and move' yang dibawa legenda Shankly dulu masih dalam dirinya dan Liverpool. Tapi die jugak mengharap Liverpool akan mencatat kemenangan untuk memberi lebih keyakinan


Bekas Pemain Liverpool Mungkin diberi Debut
Khidmat pemain sayap baru, Adam Hammil mungkin akan diberi peluang terlibat dengan perlawanan ni.



Reina Komited
Bagus betul Reina ni, kali ni die keluar lagi untuk bagi sokongan bahawa Liverpool dalam proses kebangkitan dengan menekankan prestasi baik kat home perlu diteruskan, tapi pada mase same meningkatkan mutu kat tempat lawan





.

2 Komen:

Wan Gerrard said... Reply to comment

perlawanan pertama..terbaik2..YNWA~

Firdaus Alim said... Reply to comment

baru senang nk tgok heee

Tinggalkan pendapat

Related Posts with Thumbnails ----------------------------------------------------------------------- --------------------------------------------------------------------------