}

Terbaru

Rating dan Higlight : Liverpool VS Everton (2-2)

-(Rating, Gol, Statistik, Highlight Penuh, Analisa, Kandid)-


 

   Skuad Liverpool :  
Starter : Reina, Johnson, Skrtel, Agger, Kelly, Lucas, Meireles, Spearing, Maxi, Kuyt, Torres
Subs : Gulasci, Aurelio, Shelvey, J Cole, Kyrgiakos, Pacheco, Babel
Used Subs : Kyrgiakos (Agger,45), Shelvey (Meireles,81)

   Skuad Everton :   
Starter : Howard, Distin, Heitinga, Neville, Baines, Fellaini, Arteta, Osman, Coleman, Beckford, Anichebe
Subs : Hibbert, Vaughan, Rodwell, Bilyaletdinov, Mucha, Baxter, Gueye
Used SubsVaughan (Beckford,74), Rodwell (Osman,78), Bilyaletdinov (Anichebe,81)




-Highlight-

Highligh Pendek


Separuh Masa Pertama
-

Separuh Masa kedua
-


-Silap Sama Lagi-


    Memang meletop game nih, buat pertama kalu membuatku teruja dengan gaya permainan Liverpool yang bercorak attacking giler. Tapi, malangnya momentum tu tak bertahan lama lagi, Liverpool yang leading dengan sepakan kame hame ha daripada Meireles, sekadar seri lepas Everton skor 2 bijik awal minit second half.
    Nampaknye King Kenny masih meletakkan barisan pertahanan yang same, sebab die cakap ari tu kelemahan barisan ni boleh dibaiki kat dalam latihan. Tapi malang sungguh, sekali lagi kesilapan daripada kelalaian Martin Skrtel yang nampak garang tapi penakut dalam kotak penalti dihukum untuk 2 gol Everton.
Skrtel memang tak perform musim ni, selalu buat silap, dan sumer kesilapan dier menghukum Liverpool.
    Walaupun gol Everton boleh dikatakan busuk. Gol pertama daripada corner, sepatutnya tak diberi sebab bola keluar kena kaki player Everton.
Gol kedua pulak, Martin Kelly kena entah macammana die buat backflip mase berebut bola, dan jatuh injured, tapi gameplay diteruskan dengan semua defend Liverpool tidur.
    Positifnya permainan ni dengan gaya menyerang dan counter attack pantas daripada Liverpool. Bahagian tengah dengan kemasukan Spearing nampaknya lebih banyak dapat menghasilkan bola kat Torres. Spearing ader kemahiran teknikal untuk long pass jika dibandinkan dengan Lucas yang hanya tau passing dekat-dekat, dan Meireles yang passing bola kat orang salah.
    Aper yang paling baik dalam game ni, Torres nampak begitu dahaga dan bermain macam Torres semasa zaman kegemilangan dia dulu-dulu. Agaknya betullah dier tak suka dengan Roy Hodgson dulu, tapi bawah King Kenny, lain cerita.
    Liverpool kena baiki pertahanan, sebab hampir sumer gol Liverpool musim ni berpunca daripada pertahanan yang terlampau mudah dirobek mahkotanya.



Fenomena Gambar



Botakreiles | Selain daripada gol, turut menyumbang bola ke team lawan
Sampai bila | Skrtel buat banyak silap musim ni, dan sumernya menghukum Liverpool
Nampak sangat | Die memang tak suker main ngan Roy, ngan King Kenny ok pulak
Ref lagi? | Gol dipersoal
My MOTM | Teka yang maner satu :)





.


9 Komen:

Anokganu said... Reply to comment

My MOTM tuu mcm bapak ngn anak...aku pilih dua2 laa...hahahaa!..semenyer tip top..YNWA

Mohd Firdaus said... Reply to comment

aku ingatkan boleh menang la malam tadi..tapi takpe..cuba la next game..

iniialahaku said... Reply to comment

cmonla kops...xkan nak cmni je sampai abes seasons???

fir dark oz said... Reply to comment

nasib baik sepakan torres awal2 tu kena tiang je kalau tak mau 3 - 2 semalam..hahaha..torres dah makin menggarang cuma perlu sedikit lagi digilap oleh king kenny..haha..spearing nampaknya sangat berfungsi bro....
tapi skrtel lak wat hal malam tadi..hahaha..hope king kenny leh perbaiki kelemahan si botak skrtel ni..hahaha

kelly lak makin ok aku tgok...johnson lak ada time hampeh ada time ok...hahaha..ntah pape la kan??haha

hope game lepas ni Torres akan mengganas macam zaman kegemilangan dia season2 lepas..dok nampak dah taring dia, tinggal nak asah bagi tajam semula je kan seizer??hahaha..gudluck THE REDS!! team kesayangan kita semua :)
YNWA!!

Wan Gerrard said... Reply to comment

yup. pertahanan kena mantapkan lg..boleh bg rehat skrtel dulu..bg mental die ok skit, muka je garang.hehe
terbaik la bro, YNWA~

Berto said... Reply to comment

minggu ni minggu berseri-seri jer la..semua seri

Tengku Sidek said... Reply to comment

should be finished the game in first half..but that a good one point rather than got nothing.need new blood and new player clearly..dont bring an average player,,that why we an average team..need a big player with big talents!!!

Seizer said... Reply to comment

@Anokganu
haha.. anak menantu buleh la

@Mohd Firdaus
due gol sebab defend bengong.. dan ref


@iniialahaku
kalo camni.. sampai season depan la

Seizer said... Reply to comment

@fir dark oz
tu la bro.. torres dah naik balik! arap die kekal camtu!
spearing main power walapun badan cam org kenit

@Wan Gerrard
haha.. muke je garang.. tapi ati penakut.. kalah lucas

@Berto
seri muka

@Tengku Sidek
memang setuju... liverpool dah lame tak beli pemain feymes

Tinggalkan pendapat

Related Posts with Thumbnails ----------------------------------------------------------------------- --------------------------------------------------------------------------