}

Terbaru

Preview : Liverpool VS Everton

Pertandingan : Liga Perdana Barclays (BPL)
Tempat : Stadium Anfield, Liverpool
Pukul :  10:00pM (Ahad)
Tarikh :  16 Januari 2011 
Saluran:  812, 830, 832

Skuad Liverpool (kemungkinan) :
GK : Reina
DEF : Kelly, Kyrgiakos, Agger, Aurelio
MID : Cole, Lucas, Meireles, Babel
FWD : Torres, Ngog

Subs (dari): Gulasci, Skrtel, Shelvey, Konchesky, Maxi, Jovanovic, Poulsen, Kuyt, Johnson, Pacheco

Tiada (injured) : Carragher
Tiada : B Jones, Gerrard (digantung)

5 Perlawanan Terakhir (1 W,0D, 4L) :
@Blackpool (2-1) L
@Man Utd (1-0) L
@Blackburn (3-1) L
Bolton (2-1) W
Wolves (0-1) L


Skuad Everton (kemungkinan) :
GK: Howard
DEF: Neville, Distin, Heitinga, Baines
MID: Coleman, Fellaini, Arteta, Osman
FWD: Saha, Beckford

Subs (dari): Mucha, Turner, Hibbert, Pienaar, Anichebe, Bilyaletdinov, Gueye, Baxter, Mustafi, Duffy, Vaughan

Tiada (Injured) : Jagielka, Barkley
Tiada : Tim Cahill

5 Perlawanan Terakhir (3W, 1D, 1L) :
@Scunthorpe (1-5) W
Tottenham (2-1) W
@Stoke (2-0) L
@West Ham (1-1) D
@Manchester City (1-2) W
ANALISA: 



    Perlawanan dinanti-nanti warga Merseyside, untuk Merseyside Derby nih. Lawan kita, Everton pulak same point dengan kita, 25 point.


    Rekod Everton kat Anfield, tak pernah menang sejak taun 1999 dalam semua pertemuan liga. Tapi musim ni rekod away match dorang baik pulak, jadi Liverpool kena hati-hati.


    Macam biasa, kalau derby Merseyside ni mesti hangat. Liverpool takder pemimpin kita, Stevie dan Carra yang akan menyusahkan lagi tanpa pembimbing nih. 


Tapi Everton pun takder kepale besi dorang, Tim Cahill yang sibok ngan Piala Asia dier.


    Amaran untuk Liverpool, kena jaga Saha sebab tengok corak Liverpool main sekarang dengan style lambat pressure pasukan lawan. Saha ni suker merembat je biler nampak lubang celah-celah.
Pienarr walaupun tak diketahui buleh main atau tak, kena dijaga jugak sebab kelicikan dier boleh menyebabkan Everton menang freekick dalam posisi bahaye.


    Ape yang ada dalam kepala Kenny masih tak diketahui, sebab setakat ni nampak macam dia masih mencuba-cuba pemain untuk mencari pemain sesuai. Mungkin dia akan letak 2 striker, sebab kalau tengok Torres main menentang Blackpool, dia ketandusan servis bola dari kengkawan lain yang kurang berguna.

BERITA MENJELANG MATCH: 

Pertemuan Emosional Dalglish

King Kenny kita kembali lagi selepas 20 taun lebih menyepi. Dia menanti-nati pertemuan ni, sebab kali ni dia kembali sebagai manager Livepool



Moyes Nak Pecah Rekod
Dengan tanpa kemenangan sejak 1999 kat Anfield, Moyes berharap rekod tu dapat dipecahkan kali ni. Moyes jugak pening kenapa sebelum ni dorang gagal menang kat Anfield.

Kenny Percaya Kat Team Sekarang
King Kenny paham skuad Liverpool sekarang dah cukup bagus, cuma dorang tak sedar dan tak bermain mengikut potensi sebenar.






.

3 Komen:

BALINDO said... Reply to comment

Singgah ke blog sahabat, visit me back ;)

Tengku Sidek said... Reply to comment

yNWA...Liverpool to win 2-0..

Wan Gerrard said... Reply to comment

YNWA..menang 2-0 cukup untuk memulakan rentak kemenangan LIVerpool~

Tinggalkan pendapat

Related Posts with Thumbnails ----------------------------------------------------------------------- --------------------------------------------------------------------------