}

Terbaru

Rating dan Highlight : Blackpool VS Liverpool (2-1)

-(Rating, Gol, Statistik, Highlight Penuh, Analisa, Kandid)-


 


   Skuad Liverpool :  
Starter : Reina, Johnson, Skrtel, Agger, Kelly, Poulsen, Meireles, Lucas, Jovanovic, Kuyt, Torres
Subs : Gulasci, Wilson, Shelvey, Maxi, Kyrgiakos, Konchesky, Ngog
Used Subs : Shelvey (Kuyt,75), Ngog (Poulsen,84)

   Skuad Blackpool :   
Starter : Kingson, Evatt, Cathcart, Eardley, Crainey, G Taylor-Fletcher, Vaughan, Adam, Varney, Granding, Campbell
Subs : Rachubka, Ormerod, Southern, Phillips, Baptiste, Sylvestre, Euell
Used SubsPhillips (Grandin,63), Baptiste (Taylor-Fletcher,84), Southern (Varney,84)




-Highlight-

Gol


Separuh Masa Pertama


Separuh Masa kedua



-Tak Setaraf-
    
    Orang dah kater jangan pandang enteng kat Blackpool, ni la padahnya. Liverpool elok-elok dah leading dengan jaringan superb Torres seawal minit kedua. Tapi kepincangan defending macam biasa, bagi gol free kat Blackpool.
    Barisan pilihan Kenny nampak macam ok, cuma persoalan lagi, Johnson dimainkan kat bahagian kiri pulak. Dan Johnson pulak main macam tak kisah dan malas macam biasa.
    Torres pulak ketandusan bola yang baik daripada kawan-kawan sekeliling yang menyepak bola ntah aper-aper. Jovanovic dengan gaya kalutnye, Kuyt dengan bagi bola free, Meireles yang main sepak je. Satu team main lepas je bola.
    Kalau bukan sebab kemachoan Reina, memang Liverpool dah kena belasah. Kenny memang patut cari defender baru selagi sempat Januari ni. Pertahanan dulu, baru fikir menyerang. Biler dah ader defend yang dipercayai, baru pemain berani menyerang. Harap owner akan invest lebih pasni.
    Kelemahan pemain memang menghampakan Kenny. Sukacita dimaklumkan, Blackpool layak menang game ni. Tambah panas lagi, kiter beza 4 poin je dengan team paling bawah.



Fenomena Gambar

Poor defending and passing | Attack start from defence la!
Dahaga | Torres sumbat minit 2
Sudut same | Ingat gol Torres ngan Chelsea musim ni?
Kembali | Tapi teammate lain x
Top class | Memang Reina x pernah senang duduk musim ni
??? | Pegi mampos.
MOTM | Takder muke lain ke?


.



15 Komen:

Anzur Anuar said... Reply to comment

defend terok bro. dah leading dah kot.

Live Blog: belog! my Oxygen

mOoN said... Reply to comment

adoi!!

Anokganu said... Reply to comment

aku sendri pun rase sakit aty ngn defens niee...asal sush sgt nk marking lawan dgn baikkk...hadoii laa..parah2...YNWA

biskut said... Reply to comment

gosh!!!what happend the kop????i cant believe it..twice drop by blackpool...

err...blackpool nih sedare liverpool ker?haha.

sori gelak..

Apih El Nino said... Reply to comment

Lepas kalah, kalah! Please bring new player for this January transfer window The Kop!

Seizer said... Reply to comment

@Anokganu
tu la aku rase kene defend baru... skrel kat udara memang pnakut.. lompat pun xnak

@biskut
haha... pemikiran ko same ngan aku..
aku pun tertanye2

@Apih El Nino
wah budak feymes datang komen sini!!!

iniialahaku said... Reply to comment

camna ni bro???xpa2 bgi chnce kat king kenny..hehe
mlas nk komen lbih,smalam arsenl pon klah..tpi da 2nd leg

HAZWAN17 said... Reply to comment

sabar je la....

nub said... Reply to comment

adoii...liverpool2......=(

SpaQue said... Reply to comment

Mslh liverpool ni sbnr pd chemistry player dlm team 2..
Player bru xleh nk adopt especially midfield n defend..Bila xstrong mmg mudah kne..

Latest entri jan 2011
Malaysia Ranking ke - 142 Dunia | Juara Piala Suzuki AFF 2010

jerr said... Reply to comment

walau camnepun,aku tetap rasa liverpool perlukan world class winger,or forward...bukanlah aku cakap nak dapat sehebat messi or ronaldo or drogba,tapi kalau nak jadik top of the world,kita kena ada personaliti camni...
sebab,bila liver mampu score,defenders akan up moral dan lebih fokus...attacking is the best defence,dont you think?

Seizer said... Reply to comment

@jerr
aku rase sumer part teruk... tapi paling teruk skali defend...
kalo defend sedap, orang attack pun senang ati,
kalo tengok skrtel main.. lompat rebut bola pun taknak.
agger pulak, marking tah ke mane,
carragher slow dan header lebih kurang skrtel,
kyrgiakos header ok tapi defend lain teruk...

memang best defence is attack, tapi tu gak bermaksud, 'best attack is defence' gakkan?

jerr said... Reply to comment

hahahah...aku tak nafikan,memang defend liver xde yg world class...entahla,kalau leh score 3,bolos 2,ok kot..huhuhuhu
weh bro seizer...aku x penah tau ada quote best attack is defending...giler bahaya taktik tu...kalau betol2 nak apply,kene build up team macam mourinho,banyak modal tu (4df plus holding mf)
sampai skarang aku x caya kenny jadik manager...serius aku kurang yakin...

Eazy Izzuddin said... Reply to comment

adoi liverpool..
hope ada permain terbaik..
;)

Seizer said... Reply to comment

@jerr
kenny ni legend zaman 90 taun ke bawah... die manager sementara je sampai ujung musim...
lagi ok dier daripada Roy..
roy pilih kasih.. simpan jovanovic, nak gak pakai konchesky...

Tinggalkan pendapat

Related Posts with Thumbnails ----------------------------------------------------------------------- --------------------------------------------------------------------------