}

Terbaru

Preview : Blackpool VS Liverpool

Pertandingan : Liga Perdana Barclays (BPL)
Tempat : Bloomfield Road, Blackpool
Pukul :  3:55aM (Rabu, pagi Khamis)
Tarikh :  13 Januari 201 
Saluran:  812, 832

Skuad Liverpool (kemungkinan) :
GK : Reina
DEF : Agger, Skrtel, Kelly, Aurelio
MID : Kuyt, Lucas, Meireles, Babel
FWD : Torres, Ngog

Subs (dari): Gulasci, Kyrgiakos, Shelvey, Konchesky, Maxi, Jovanovic, Poulsen, J Cole, Ngog, Pacheco

Diragui : Cole, Johnson (tunggu bini bersalin), Konchesky
Tiada (injured) : Carragher
Tiada : B Jones, Gerrard (digantung)

5 Perlawanan Terakhir (1 W,1D, 3L) :
@Man Utd (1-0) L
@Blackburn (3-1) L

Bolton (2-1) W
Wolves (0-1) L
FC Utrecht (0-0) D

Skuad Blackpool (kemungkinan) :
GK: Kingson
DEF: Eardley, Cathcart, Evatt, Crainey
MID: Vaughan, Phillips, Adam, Grandin
FWD: Varney, Campbell

Subs (dari): Rachubka, Sylvestre, Edwards, Carney, Euell, Keinan, Southern, Ormerod, Halstead, Baptiste, Taylor-Fletcher

Tiada (Injured) : Gilks, Martin, Basham, Harewood, Clarke

5 Perlawanan Terakhir (2W, 0D, 3L) :
@Southampton (2-0) L
Birmingham (1-2) L
@Manchester City (1-0) L
@Sunderland (0-2) W
@Stoke (0-1) W

ANALISA: 



    Lawan kita, Blackpool tak boleh dipandang enteng. Antara team yang paling berani dengan corak 'attack minded'nya antara sebab kecemerlangan Blackpool dalam liga musim ni.


    Luke Varney dan Vaughan, 2 orang ni ancaman terbesar Liverpool. Sumber inspirasi dorang kali ni (aka sumber serangan) mungkin termasuk Vaughan dan Adam, sebab bahagian tengah dorang memang kreatif dengan mentaliti menyerang.
Pemain striker dorang DJ Campbell pun xleh dibuat main-main.


    Taktik Liverpool masih jadi tanda tanya dengan pengurus baru Liverpool ni. Tapi yang pastinya tanpa Gerrard di tengah, adakah Kenny akan memainkan Joe Cole di belakang Torres ,atau bermain 2 striker, atau mungkin Torres tak dimainkan langsung?


    Tapi persoalan pelik juga kat Blackpool ni, dorang bermain berani kat away match, tapi bila kat home, dorang akan lebih bertahan. Setakat ni sumer yang bertandang ke Blackpool buleh skor kat situ. 


Jadi ni peluang untuk Liverpool balas dendam!

BERITA MENJELANG MATCH: 
Holloway gembira Kenny kembali

Manager Blackpool menghormati Dalglish dengan mengatakan die merupakan pemain terbaik pernah die tengok. Die juga gembira berpeluang menentang kelab bawaan seseorang seperi Kenny



Dalglish nak bantu Torres
Kenny percaya Torres ader kebolehan untuk kembali. Die jugak katenye akan menurunkan ilmu-ilmu zaman kegemilangan dier

Stevie digantung 3 perlawanan
Stevie takkan terlibat dengan perlawanan ni lepas dilayangkan kad merah dalam match menentang Setan Merah yang lepas. Stevie akan digantung sekurang-kurangnya 3 perlawanan.




.


8 Komen:

mOoN said... Reply to comment

waaaa!!
xdapat tgk match!! umah ada tv1 jak...ades!!
apapun,, sokongan penuh untuk Liverpool..

Tengku Sidek said... Reply to comment

knaper cik moon..astro kene potong ka..streaming sudaa..play cole on the left and play babel just behing torres..Ngog??i dont know if he can well mix with torres.dah banyak kali main bersama tapi tak nampak hasil yg hebat.apapun yg penting..kita mesti menang!!!!

AzRi said... Reply to comment

we can do it!!!YNWA!!!yeaaayyyhhhh!!!!

Seizer said... Reply to comment

@mOoN
truk benar sampai ader tv1 saje :P

@Tengku Sidek
HAHA... tu sebab Torres tak percaye kat Ngog.. jarang aku tengok dier passing kat Ngog

Ms. Dyla Qistina said... Reply to comment

cayok2 ye liverpool :)

Wan Gerrard said... Reply to comment

wah kenny turunkan ilmu kat torres..gila mantap torres la nt hee~

ada peluang menang, jgn hatrik kalah dah..bahaya blackpool ni. harap pacheco diberi peluang bermain..menang 2-0 ^_^

Seizer said... Reply to comment

@Wan Gerrard
cam optimistik prime sangat tuh

fariehan ibrahim said... Reply to comment

adeh, walaupn abg aku kipas susah mati bola nie,
tp aku xtaw pape psl bola neh! hueh3x
tp torres tu aku taw r pemain bola sepak, haha!
liverpool kelab antarabgsa yg pemes,
terbaekkk! XD

Tinggalkan pendapat

Related Posts with Thumbnails ----------------------------------------------------------------------- --------------------------------------------------------------------------