}

Terbaru

Preview : Liverpool VS Fulham

Pertandingan : Liga Perdana Barclays (BPL)
Tempat : Stadium Anfield, Liverpool
Pukul :  3:55aM (Khamis)
Tarikh :  27 Januari 2011 
Saluran:  817, 831

Skuad Liverpool (kemungkinan) :
Reina
Kelly, Skrtel, Agger, Johnson
Lucas 
Kuyt, Gerrard, Meireles, Maxi
Torres

Subs (dari): Gulasci, Kyrgiakos, Wilson, Shelvey, Konchesky, Poulsen, Aurelio, Pacheco, Spearing

Tiada (injured) : Carragher, Jovanovic
Tiada : B Jones

5 Perlawanan Terakhir (1 W,1D, 3L) :
@Wolves (0-3) W
Everton (2-2) D
@Blackpool (2-1) L 
@Man Utd (1-0) L
@Blackburn (3-1) L


Skuad Fulham (kemungkinan) :
Stockdale
Pantsil, Hangeland, Hughes, Baird
Dempsey, Sidwell, Murphy, Duff
Dembele, A Johnson

Subs (dari): Riise, E Johnson, Salcido, Gera, Kamara, Etheridge, Halliche, Greening,

Diragui : Hughes, Etuhu
Tiada (Injured) : Hughes, Etuhu, M BriggS, Zamora, Senderos
Tiada : Schwarzer

5 Perlawanan Terakhir (3W, 1D, 1L) :
Stoke (2-0) W

@Wigan Athletic (1-1) D
Peterborough (6-2) W
WBA (3-0) W
@Tottenham  (1-0) L



ANALISA: 



    Kembalinya Kapten kita selepas 3 game kehilangan. Jadi team Liverpool hanya kehilangan Carragher dan Jovanovic untuk game ni (kecederaan) selain Brad Jones yang masih sibuk ngan Piala Asia.
   Persoalannya sekarang, di mana Kenny akan memainkan Stevie selepas prestasi baik sepasukan dalam match yang lepas. Samaada sebagai playmaker daripada bawah, atau bermain di belakang Torres bersama-sama Meireles. Kiranya Meireles dan Stevie free to roam belakang Torres.
    Sekiranya diberi pilihan, Seizer nak Stevie dan Meireles bermain di belakan Torres dengan Poulsen sebagai defensif midfielder. Lucas tak sesua kerana kurangnya kemahiran dan kreativiti dalam passingnya, yang boleh memutuskan link dari bawah ke atas. Walaupun Poulsen lemah dalam defending, pengalaman dalam mencari peluang hantaran boleh diaplikasikan.
    Fulham pulak tak senang duduk musim ni. Kali terakhir skuad bimbingan Kenny bertemu Fulham dengan membenam 10-0, tapi tu satu masa yang lama dulu-dulu. Bahaye Fulham terletak pada set-pieces dorang terutamanya Hangeland yang tinggi lampai.
    Ape pun pilihan Kenny, kepercayaan perlu diberi memandangkan perubahan yang dilakukan setakat ni. All Hails King Kenny!
    

BERITA PRE-MATCH: 


Kenny Sambut Kepulangan Stevie

Kegembiraan Kenny terserlah bila Stevie menamatkan penggantungan 3 game die. "Stevie akan menyemarakkan orang lain" ujar Kenny. Dia jugak menjelaskan Stevie amat penting dalam pasukan Liverpool



Skrtel Rela Bersaing
Skrtel rasa persaingan akan beri efek positif kat skuad. Dia mengakui dia banyak diberi peluang bermain walaupun banyak membuat silap. Skrtel jugak puji bakat muda, Kelly. Bagus la die sedar sebab die penyumbang kebolosan banyak gol-gol Liverpool musim ni


Fulham Tanpa 2 Midfielder
Aaron Hughes dan Dickson Etuhu dijangka tak sempat pulih untuk game ni, dan bakal digantikan Steve Sidwell, pemain baru Fulham

Kelly Puas Hati
King Kenny turut memuji prospek cemerlang ni. Kelly gembira kerna diberi banyak peluang, dan menyatakan Kenny mungkin tertarik selepas game die menentang Setan Merah.





Pujian The King Untuk Glen
Nak buat camne, bila King Kenny dah backup Glen dengan memuji prestasi Glen walaupun dimainkan kat luar posisi. Katenye lagi, itu menunjukkan bukti kesungguhan dan komitednya Glen. Aduh.. backup besar la nampaknye, Glen..








.

1 Komen:

Tengku Sidek said... Reply to comment

Home win game for sure!! 2-0..torres and gerrad

Tinggalkan pendapat

Related Posts with Thumbnails ----------------------------------------------------------------------- --------------------------------------------------------------------------