}

Terbaru

Preview : Liverpool VS Bolton Wanderers

Pertandingan : Liga Perdana Barclays (BPL)
Tempat : Stadium Anfield, Liverpool
Pukul :  10:55pM 
Tarikh :  1 Januari 2011
Saluran:  812, 832

Skuad Liverpool (kemungkinan) :
Reina
DEF : Johnson, Skrtel, Kyrgiakos, Aurelio
MID : Kuyt, Lucas, Meireles, Maxi
Gerrard
FWD : Torres

Subs (dari): B Jones, Agger, Shelvey, Kelly, Babel, Ngog, Konchesky, Poulsen

Tiada (injured) : Spearing, Carragher
Diragui : Gerrard, Cole

5 Perlawanan Terakhir (1W,2D, 2L) :
Wolves (0-1) L
FC Utrecht (0-0) D
@Newcastle (3-1) L
Aston Villa (3-0) W
@Steuau Bucharest (1-1) D

Skuad Bolton (kemungkinan) :
GK: Jaaskelainen
DEF: Ricketts, Cahill, Knight, Alonso
MID: Taylor, Muamba, M Davies, Moreno
FWD: Elmander, K Davies

Subs (dari): Bogdan, Klasnic, Petrov, Blakes, Eaves

Diragui : Holden, Steinsson
Tiada (Injured) : Doyle, Mancienne, Mouyokolo, Craddock, Henry, Davis, Samuel, Gardner
Tiada (Digantung) : Paul Robinson
Tiada : Lee Chung-Yong, Cohen

5 Perlawanan Terakhir (2W, OD, 3L) :
@Chelsea (1-0) L
West Bromwich (2-0) W
@Sunderland (1-0) L
Blackburn (2-1) W
@Manchester City (1-0) L


ANALISA: 



    Walaupun Roy mengatakan kemungkinan mengubah kesebelasan utama bagi memastikan kesegaran pemain. Tapi pemain macam Gerrard, Torres, Meireles, dan Johnson dirasakan akan tetap bermain. Dorang dah rehat 2 minggu, takkan tak cukup lagi?
Roy jugak akan meletakkan skuad terbaik untuk menyelamatkan jawatannya kat Liverpool.


    Bolton pulak kehilangan ramai player sebab injury, bahkan mungkin hadir tanpa bilangan sub yang penuh. Tapi prestasi mereka selama ni di bawah Owen Coyle boleh dibanggakan, dan mereka bermain dengan cukup baik musim ni, dengan gandingan Davies ngan Elmander yang menjadi-jadi.


    Walaupun macam biasa, Bolton akan menggunakan kuasa fizikal dan udara mereka. Jadi Kyrgiakos dan Skrtel diperlukan, dan berisiko untuk menurunkan Agger kerana dah lame tak bermain.


    Rekod Liverpool menentang Bolton jugak baik, menang semua 8 pertemuan terakhir dengan 6 match tanpa bolos sebarang gol.
Tapi bawah Roy Hodgson, apa-apa rekod boleh dipecahkan pihak lawan, dari Newcastle, Wolves, sampailah ke Blackpool.


    Mungkin ramai berharap untuk kalah agar Roy dipecat, tapi rasanya seri pun dah cukup alasan untuk buang Roy.



BERITA MENJELANG MATCH: 

"Player tetap sokong saya"

Walaupun die tak dapat sokongan daripada peminat, Roy tetap akan berjuang kononnya kerana anak buah die masih menyokong die.


Gerrard okey, Nasib Cole tak tau

Walaupun Stevie G nampak macam injured semasa match Wolves, Roy mengatakan itu hanya cramp dan boleh dimainkan nanti. Joe Cole pulak mengalami kecederaan, dan masih belum diketahui dibenarkan turun padang atau tak nanti

Game terakhir Roy?
Media makin banyak mengaitkan bahawa Roy Hodgson akan diberi peluang terakhir oleh pemilik Liverpool untuk menentang Bolton

Ubah Skuad, Elak Letih
Manager Liverpool tak menolak kemungkinan untuk mengubah barisan yang bakal diturunkan, menjelang jadual perlawanan yang sibuk.




.

11 Komen:

AIMAN said... Reply to comment

harap2 menang game nie

Seizer said... Reply to comment

menang atau kene pacat!

AIMAN said... Reply to comment

setuju!

Ujang9897 said... Reply to comment

kalah lagi nie

Seizer said... Reply to comment

@ujang9897
a ah.. kalah lagi bolton ni

Mohamadazhan hjDesa said... Reply to comment

harap2 spurs menang.hehehe

HUSAIRI HANAFI said... Reply to comment

salam ziarah..

sunsnake@budakbalun said... Reply to comment

WBA 1-2 Man Utd.. janji menang wehh!! wakakaka!

ray ban malaysia said... Reply to comment

Janji Malaysia juara AFF 2010

Mabuk! said... Reply to comment

Wah!
Peminat setia Liverpool!
Terbaeklah!

Seizer said... Reply to comment

@azhan hj desa
haha tadi bolton.. ni spurs pulak..

@husairi hanafi
tq sudi ziarah :)

@sunsnake
kencang gol WBA tuh!

@rayban
citer lame tuh :p

@Mabuk!
Takder maknenya haha.. homework je nih

Tinggalkan pendapat

Related Posts with Thumbnails ----------------------------------------------------------------------- --------------------------------------------------------------------------