}

Terbaru

Hodgson Serang Kopites! dan Tengok Rekod Buruk Die

Hodgson yang tewas menentang Wolves walaupun menggunakan kuasa penuh skuadnya. Dan dah lame tak dengar seorang manager di'boo' kat Anfield, dan Roy Hodgson dah pun letak nama die dalam sejarah buruk.


 Roy Hodgson nampaknya tak puas hati yang peminat tak menyokong dia dan pasukan.  Kekalahan kat Anfield ari tu dah menaikkan darah peminat yang antaranya menjeri "Hodgson Out!".

"Sokongan Anfield yang glamour tu tak pernah wujud sejak hari pertama ku bekerja disini", Roy komen pasal fans

Nampaknya Roy ni tak paham-paham lagi penderitaan penyokong, game Wolves hari tu, Liverpool tak menekan sebaliknya kena tekan, skali je peluang betul-betul kat depan gol, ngan Wolves pulak bertubi-tubi selesa menyerang. Memang sakit hati, kalau duduk kat luar pun terase, inikan pulak kat stadium sendiri.

Walaupun sebenarnya satu benda die tak paham kat sini, peminat menyokong pasukan, tapi tak menyokong dia. Roy Hodgson dah diberi lame mase dan peluang, dan nampaknya John Henry dah nampak masalah penyokong Liverpool.

Legenda Liverpool, Phil Neal pun membidas tindakan Roy yang mengutuk Kopites :
"Mase lawan Wolves, 90 minit takder shot kat gol,tak pressure, takder hiburan untuk penonton, salah pemain dan Roy. Shankly ngan Paisley mesti pusing2 dalam kubur tengok player main macam ni"


Graeme Souness dulu pun tak pernah kena cerca seteruk ni. Mane taknye, rekod Roy Hodgson dah setaraf dengan Souness, dengan 41% je game yang die menang

Rekod away match Roy Hodgson:
1997/98 at Blackburn Rovers - 5 away wins - finished 6th
1998/99 at Blackburn Rovers - 0 away wins - sacked when 20th
2007/08 at Fulham - 3 away wins - finished 17th
2008/09 at Fulham - 3 away wins - finished 7th
2009/10 at Fulham - 1 away win - finished 12th
2010/11 at Liverpool - 1 away win so far - currently 12th


Perbandingan dengan manager LIverpool lain:

ManagerMatchesWonDrawnLostWin %
Roy Hodgson29128941.38%
Rafael Benitez350194777955.43%
Gerard Houllier325165817950.77%
Roy Evans244123635850.41%
Graeme Souness15765474541.4%
Kenny Dalglish307187784260.91%
Joe Fagan13170372453.44%
Bob Paisley5353071329657.38%
Bill Shankly78340719817851.98%
Yang ni dari LiverpoolEcho (Klik sini)

Hodgson pulak tak sedar-sedar diri, taknak menyalahkan diri sendiri
"Kalau saye pilih team lain yang takder Gerrard, Lucas, Kuyt ngan Meireles kat midfield dengan Torres dan Ngog kat atas pun, rasenye result tetap same. Saya dah tukar 3 pemain tapi nampaknya permainan masih sama..."


Nasib Roy nampaknya bergantung kat perlawanan menentang Bolton 1 Januari ni, walaupun aku pelik bagaimana die buleh survive lagi untuk satu game.

Malaysia pun men ader taktik elak laser | Roy mane pegi taktik ko?
Sumber gambar (sini)





.

6 Komen:

AIMAN said... Reply to comment

Hodgson kena pk dalam2 lagi

nub said... Reply to comment

hodgson nye taktikal x syokk aa..
kita sndiri tengok pon taw xkena..

adoiii

cakoy said... Reply to comment

patut r malaysia menang!

masturazakariah.blogspot.com said... Reply to comment

HAHHA ! tak leh belah laaa pic dorang pakai spek ! AHHAHAHAH

Seizer said... Reply to comment

tu orang laen buat.. saye pinjam je

kepek pisang said... Reply to comment

>marquee<>color=aqua<mlm ni kalah gak xtau r..

Tinggalkan pendapat

Related Posts with Thumbnails ----------------------------------------------------------------------- --------------------------------------------------------------------------