}

Terbaru

Ulasan : Liverpool VS Wolves

-(Rating, Gol, Statistik, Highlight Penuh, Analisa, Kandid)-



   Skuad Liverpool :  
Starter : Reina, Konchesky, Skrtel, Kyrgiakos, Johnson, Lucas, Gerrard, Kuyt, Maxi, Ngog, Torres
Subs : Jones, Babel, Aurelio, Cole, Maxi, Poulsen, Agger
Used Subs : Babel (Ngog,61), J Cole (Meireles,72), Aurelio (Konchesky,72)

   Skuad Wolves :   
Starter : Hennesey, Berra, Stearman, Elokobi, Zubar, Foley, Hunt, Milijas, Jarvis, Ward, Ebans-Blake
Subs : Hahnemann, Bent, Bathh, Jones, Edwards, Fletcher, Mujangi
Used Subs : Fletcher (Ward,77), Edwards (Jarvis,88)




-Highlight-

Gol Sahaja


Separuh Masa Pertama


Separuh Masa kedua



-Roy Main Bunga Api-
    
    Dengan rekod Wolves yang teruk bila bertandang ke tempat lawan dicampur rekod baik Liverpool di tempat sendiri, sepatutnya Liverpool selesa membelasah Wolves.
    Sebaliknya pula berlaku, Liverpool macam bermain kat tempat jauh dari Anfield, ditekan Wolves. Peliknya, Gerrard dah kembali, dan dorang kehilangan kapten dorang tapi Liverpool selayaknya kalah.
    Roy sekali lagi dengan kurang cerdiknya menggunakan Meireles di bahagian kanan selepas Meireles selesa bermain di tengah sejak beberapa game lalu.
    Stevie G nyata tak berkesan sebab, dia sepatutnya berlegar-legar di bahagian atas, tapi atas taktikal Roy, sebaliknya pula berlaku. Stevie hanya mampu passing dari bawah kerana peranannya sebagai centre midfield.
    Pilih kasih Roy terbukti terhadap pemain beliannya seperi Meireles dan Konchesky, kerana sepatutnya dia sedar bila kawasan midfield dah penuh, simpan saja Meireles dan gantikan dengan pemain sayap lain. Tapi nak jugak guna Meireles walaupun kat posisi salah.
    Aurelio walaupun dah fit, tetap tak dapat menandingin anak emas Roy, Konchesky yang pasrah merelakan cross bertubi-tubi dari bahagiannya.
   Satu lagi taktikal pelik Roy, menukarkan Ngog dengan Babel sedangkan sebelum ini hanya Ngog yang nampak macam ancaman kat Wolves.
    Nyata permainan yang teruk, baru nak happy lepas tanah airku Malaysia menang AFF Suzuki Cup, tapi Roy memusnahkan harapan.

-Roy Main Bunga Api-

Nyanyuk | Benda mudah pun takleh pikir
.
Gumbira | Sakan
Buntu t | Torres skali lagi x berminat untuk skor

Komplot baik | Kasi pecat
Terbaik | Ironik


18 Komen:

Takiya Genji said... Reply to comment

ntah lah.. aku pun rase yang same..
br nk bergolek2 nk meraikan kemenangan #harimaumalaya! tap last2.. hancus luluh hati..
aku ingt last game tahun nie disertakn team LFC dh lame xmaen sbb tunde.. ingt dpt gak kenduri gol..
tap jatuh tersembam menyembah bumi..

mengharapkan keajaiban tahun 2011!
king kenny!
YNWA~

fir dark oz said... Reply to comment

uncle roy dah merepek tahap apek kene todi dah ni..huhuhu...last game untuk tahun ni patut menyinarkan harapan...wolve tu dah kucar kacir datang sini pun leh mengkucar kacirkan anfield..geram woo..pedih terasa luka kembali luka lama hasilan blackpool awal musim aritu..huhu..kat anfield tak leh kalah sepatutnya!!! huhu

Seizer said... Reply to comment

@takiya genji
ntah.. ade je kaki spoil.. memang keturunan roy hotson btol

@fir
tu la pasal.. game len aku bleh sabar lagi.. ni lawan wolves. kat tempat sndiri.. ujung tahun..
bengong

woot-woot said... Reply to comment

bengong,aku gelak guling2 bace dialog2 atas tu..wakakkakaka


jom join ni !

best of the best contest !

Kamil ace said... Reply to comment

haha, mcm shiall dialog, walaupun ak x minat bola

Anonymous said... Reply to comment

roy tu otak letak kat ne pun aku tak tau?? taktik yg xbgus.agger pun xbrape suke dgn taktik roy tu. longpass emmm.main mcm xde star..tp bnyk pemain wakil negara msg2..

Mohd Firdaus said... Reply to comment

jom kutip derma seluruh malaysia..pastu kita beli liverpool..manager kte ambik rajagopal..hahahaha

shah87 said... Reply to comment

peh...
liverpool kena ker..
baru tahu nie..
mcm x percaya jer kena..
muustahil2..

Botak said... Reply to comment

hahahahaha..
bengong gile dialog..

nub said... Reply to comment

adoii laa liverpool.....


xbagi adiah besday kat aku langsong...


haha

Ujang9897 said... Reply to comment

padan muke..hahaha

masturazakariah.blogspot.com said... Reply to comment

hohoo .. kesian2 . ape2 pon Chelsea 1 - 0 Bolton Wanderers | ♥ weeee

Ms. Dyla Qistina said... Reply to comment

kenapakah >_< anda patah ati?

AIMAN said... Reply to comment

siriyes aku kecewa dgn ROY.. arghhhh
aku sayang liverpool, tapi roy hancurkan segalanya..
xpe, YNWA..!

Seizer said... Reply to comment

@ujang9897
tak terjejas pun uwekk

@masturazakariah
chelsea? aku ingat gol torres je :P

@ms dyla
sebab anda di sini

@aiman
jom kita carik pengubat duka

TiKa LEh said... Reply to comment

jgn slhkn pengurus je..dulu 'fara' benitez pun kena pecat gak..heheh

Seizer said... Reply to comment

@tika leh
saper pulak fara tedibez ni?

iniialahaku said... Reply to comment

hahaha..klah lgi yer??ish2..xpa,la mcam ada mmber je..puak chlsea..

Tinggalkan pendapat

Related Posts with Thumbnails ----------------------------------------------------------------------- --------------------------------------------------------------------------