}

Terbaru

Rating : Liverpool VS Stoke (2-0)

-(Rating, Gol, Statistik, Highlight Penuh, Analisa, Kandid)

   Skuad Liverpool :  
Mula : Reina, Johnson, Skrtel, Agger, Kyrgiakos, Kelly, Aurelio, Meireles, Gerrard, Lucas, Kuyt
Subs : Gulasci, Shelvey, Maxi, Ngog, Suarez, Poulsen, Carragher
Pertukaran : Suarez (Aurelio,62), Shelvey (Meireles,74)


   Formasi Permulaan   
Reina
Skrtel Kyrgiakos Agger
Kelly                        Johnson
Lucas Meireles Gerrard Aurelio
Kuyt

   Skuad Stoke :   
Mula : Begovic, Huth, Faye, Higginbotham, Diao, Wilkinson, Wilson, Whitehead, Walters, Pennant, Carew
Subs : Sorensen, Fuller, Delap, Whelan, Etherington, Collins, Jones
PertukaranDelap (Diao,60), Collins (Faye,64), Fuller (Wilson,65)


   Formasi Permulaan   
Begovic
Wilson Huth Faye Higginbotham
Pennant Wilson Whitehead Walters
Diao
Carew

Highlight

Tidak akan ade higlight sehingga ,salahkan TM, internet macam kambing putus-putus

Pelik Tapi Berkesan


Formasi yang pelik dengan 3 bek tengah (tengok formasi atas) diturunkan King Kenny. Kate otai-otai lame, Kenny memang akan menyesuaikan taktik mengikut lawan. Wah, memang legend la King Kenny!
     Memang menjadi taktikal Kenny, dengan Liverpool menguasai possession perlawanan. First half, LFC kuasai 70% possession! Macam Barcelona pulak!
     Kenny sekali lagi meletakkan taktikal dengan Aurelio di tengah dan Kelly serta Johnson sebagai wingback. Sebelah Kelly nampak berkesan jadi winger, tapi sebelah Johnson gagal, langsung tak menyumbang.
     Part yang dinanti, bila Suarez tengah warming up, sumer orang bersorak, korang buleh tengok Suarez nampak segan sebab sambutan yang diterima.
     Paling membanggakan, pertahanan LFC sekali cemerlang dengan clean sheet untuk tiga kali berturu-turut, dengan kali pertama Reina mendapat match paling tenang musim ni!
Rating

    
Pelik Tapi Berkesan

Buleh timbang bola | Hebat!
Peluk! | Lame dah LFC x celebrate camni
Back 5 | Kali ni Pepe marah sebab die xyah nuat save
Perasan tak? | Baju siam
Samseng kita | Kasi kecut perut referee
MOTM | Kuda tua kita

 .

4 Komen:

sale_ehs gerrard said... Reply to comment

Kuyt tu tua bukan sebarang tua. Stamina tinggi tu. Marathon man ler katakan.

King Dalglish adalah pengurus yang terbaik. Seorang pengurus yang terbaik adalah yang sentiasa mencuba beberapa posisi dan pemain mengikut kesesuaian rentak pasukan yang dilawan. Bila macam ni, team lain susah nak baca rentak team Liverpool, sebab tak tau apa strategi terkini yang bakal diguna pakai.

p/s:Kalau roy dgn rafa dulu, asyik nak guna formasi sama je.

Wan Gerrard said... Reply to comment

hmm fernando who? :P
perlawanan pertama yang terbaik untuk Suarez..semangat satu pasukan dpt lihat bila semua org celebrate sama-sama..hee~ best

*Dengar KD mintak kerja tetap jd manager, harap dapat. ^_^

ejoi ueo said... Reply to comment

tak rugi,walaupun kerja pagi ni..semalam bangun jugak tgk..memang best kali ni apa yang dihidangkan oleh liv kita....KD memang jurulatih yang mampu menilai keupayaan setiap pemainya,dan menyusun dengan baik...rasanya gaya permainan liv da mula dibimbangi oleh team2 epl yang lain..mereka pelik pun mungkin ada hahhaa...

Seizer said... Reply to comment

@sale_ehs gerrard
die menang marathon le tour de langkawi dulu... seb bek rafa pujuk die masuk lfc

@Wan Gerrard
in dah jadi liverpool lain!
arap NESV lantik KD kekal

@ejoi ueo
memang berbaloi! dorang xleh expect ape taktik liverpool skang..
KD genius!

Tinggalkan pendapat

Related Posts with Thumbnails ----------------------------------------------------------------------- --------------------------------------------------------------------------