}

Terbaru

Rating : Chelsea VS Liverpool (0-1)

-(Rating, Gol, Statistik, Highlight Penuh, Analisa, Kandid)-


   Skuad Liverpool :  
Mula : Reina, Johnson, Skrtel, Agger, Carragher, Kelly, Maxi, Meireles, Gerrard, Lucas, Kuyt
Subs : Gulasci, Ngog, Suarez, Jovanovic, Poulsen, Aurelio, Kyrgiakos
Pertukaran : Aurelio (Maxi,74), Poulsen (Meireles,82)


   Formasi Permulaan   
Reina
Skrtel Carragher Agger
Kelly                        Johnson
Lucas Meireles Gerrard Maxi
Kuyt

   Skuad Chelsea :   
Mula : Cech, Bosingwa, Ivanovic, Terry, Cole, Essien, Mikel, Lampard, Anelka, Drogba, Torres
Subs : Turnbull, Malouda, Kalou, McEachran, David Luiz, Sala, Ferreirea
PertukaranKalou (Torres,65), Malouda (Mikel,70), Luiz (Bosingwa,72)


   Formasi Permulaan   
Cech
Bosingwa  Ivanovic  Terry  Cole
Essien  Mikel  Lampard
Anelka  Drogba  Torres

Highlight

Tidak akan ade higlight ,salahkan TM, tenet slow macam dial up

Rating

Kemenangan Selayaknya
   Kenny Dalgslih kembali dengan formasi macam menentang Stoke dulu. Dan scorer kita, sape lagi? Raul Meireles!
   Liverpool deserve to win. Mungkin ade orang persoal patutnya Chelsea menang penalti 2 kali, satu handball Lucas yang ternyata mase bola keluar daripada petak penalti, dengan unintentional.
Dan satu lagi mase Glen Johnson dengan kurang cerdik menolak Ivanovic dalam kotak penalti.
   Tapi tengok realiti, Chelsea takder real chance kat gol terbungkang luas macam Liverpool. Maxi oh maxi, susah betul nak skor gol.
   Lampard dan Stevie dua-dua tak menjadi. Tapi Stevie bangun dengan 2 hantaran yang mencipta gol, kalau tak kerana sumpahan Maxi.
Lawan hanya berputar-putar sekeliling midfield kerana tak dapat cari ruang antara defend kita.
   Dan Kenny buat keputusan bijak tak turunkan Suarez, nak tunjuk kita boleh menang dengan skuad sedia ada! Dan pressure hanya kat pemain baru dorang yang ternyata serba tak menjadi

Aksi


Kecut | Semasa masuk padang, malangnya orang masih boleh nampak die
Trofi vs Kesetiaan | Adakah Pepe akan kekal?
Ex-best fren | Stevie gtaw baju baru die buruk
Kekasaran 1 | Perlawanan emosional, sambil dihasut Agger
Balas balik | Kuyt dengan tendangan pencabut stamina
Sementara itu | Mamat ni dikesan cuba berbuat baik
Tak habis lagi | Kuyt hentam kapten pulak
Gopoh | Selepas ditolak permohonan maaf, mamat ni bertindak ganas
Akhirnya | Macam cerita tanggang, anak derhaka ditolak bulat2
Insaf? | Berdoa ke?
MOTM | Meireles si portugis
Satu lagi MOTM | Moment of the Match


 .

10 Komen:

ZAMZAMMILZAIN said... Reply to comment

padan muka torres...
red on the spot... YNWA...
jom kongsi link
http://zamzammilzain.blogspot.com/

Seizer said... Reply to comment

@ZAMZAMMILZAIN
beres! fan liverpool senang je nak pass hehe..

Berto said... Reply to comment

nak tgk abam suarez main..

helmi haron said... Reply to comment

mampu mu torres!!nasib baik ko kuar awal..
mau patah kaki tdi

Anonymous said... Reply to comment

syabas,, percaturan hebat king kenny,, tanpa menurunkan pemain baru .player liverpool still leh bangkit n yg plg penting tanpa ader nyer t*rr*s,.,kalo suarez masuk .confirm pasti ada gol,,

Wan Gerrard said... Reply to comment

aha thanks agger sebab buat kat torres tuk semua fans..boss~ ^_^

Mohd Firdaus said... Reply to comment

aku paling suke tiem agger vs torres..hahaha..
apa2 pun smlm gol meireles tu gamat abis kedai mamak tmpat yang aku tgk..fan chelsea smua terdiam..kena pulak aku pkai baju liverpool smlm..hehehe

fir dark oz said... Reply to comment

best siot perlawanan semalam...hahaha..semua fan chelshit diam seribu kata tak terkata apa2 pas kejadian gol pedih dari meireles..hahaha...and damn to the torres...thanks to agger..hahahah :P

mOoN said... Reply to comment

rugi x tengok...huhuhu...masih kuciwa ngan torres...isk!!

Firdaus Alim said... Reply to comment

Yeah....keep it up lads

Tinggalkan pendapat

Related Posts with Thumbnails ----------------------------------------------------------------------- --------------------------------------------------------------------------