}

Terbaru

Ulasan : Liverpool VS Bolton

-(Rating, Gol, Statistik, Highlight Penuh, Analisa, Kandid)-

   Skuad Liverpool :  
Starter : Reina, Aurelio, Skrtel, Agger, Johnson, Lucas, Meireles, Kuyt, Maxi, Ngog, Torres
Subs : Jones, Babel, Kyrgiakos, Cole, Kelly, Poulsen, Gerrard
Used Subs : Gerrard (Meireles,20), J Cole (Ngogs,82), Kyrgiakos (Agger,89)

   Skuad Bolton :   
Starter : Jaaskelainen, Knight, Cahill, Alonso, Ricketts, M Davies, Muamba, Rodrigo, Taylor, Elmander, K Davies
Subs : Bogdan, Klasnic, Petrov, Blake
Used Subs : Klasnic (Rodrigo,70), Petrov (Taylor,82)



-Highlight-

Gol Sahaja


Separuh Masa Pertama


Separuh Masa kedua



-Better-
    
    2 orang pelik kat dalam senarai penjaring, Torres dan Joe Cole. Liverpool kembali selepas terbelakang 1-0.
    Nampaknya kali ni Hodgson buat percaturan betul, dengan semua pemain bermain di posisi betul, dan paling penting, Konchesky tak bermain.
    Liverpool bermain secara aggresif dan kelihatan dahagakan kemenangan, tapi lebih kurang jugak aper yang dilakukan Bolton.
    Kemasukan Gerrard menggantikan Meireles kunci kemenangan ini. Mungkin Roy tak merancang nak guna Stevie, tapi sebab Meireles injured, nak buat macammana?
Stevie tak terikat dengan taktikal yang Roy beri pada awalnya kat Meireles, jadi dia bermain macam biasa.
Stevie bebas berlegar di mana, sedia membuat hantaran tipikalnya yang banyak menekan Bolton, dan akhirnya menyebabkan kedua-dua gol Liverpool
    Torres pulak nampak makin frust, dan makin berkarat. Dia nampaknya terlebih-lebih nak beat defender, walaupun padahal gol jauh berbatu-batu dari tempat dia berdiri.
    Rata-ratanya semua pemain Liverpool bermain secara positif hari ni, terumatanya Gerrard, Lucas, dan Torres pulak nampak ghairah lepas lame tak score.
Tapi yang paling happy, sudah tentu si Roy Hodgson yang senyum-senyum kambing lepas tamat match.
    Selamat lagi ko... Roy :)




-Gegambar-

Sekali serang | Dapat gol.. tragik
dOA | rOY HANYA berharap
Stevie+El nino | Gol jawapannya
Mabuk | Baru nampak semangat sket
Naib baik | J Cole on the spot
 
MOTM | Takder calon lain!






.

8 Komen:

fir dark oz said... Reply to comment

tanpa Gerrard game semalam aku rasa jadi cam lawan wolve la result semalam..huhu...Gerrard sgt penting untuk liverpool bangkit semula ke kelompok big four,,,gi terajang itu man city ngan spurs..dua team ni cuba nak rampas title big four the reds..huhuhu

-iEkA DaRLink- said... Reply to comment

memang dari dulu. gerrard jadi hero. kalau takde gerrard liverpool memang susah nak dapat gol. dye suka buat serangan bahaya.

Seizer said... Reply to comment

@fir
aku rase... Gerrard menjadi smalam sebab die main tanpa arahan roy... roy dah ajar taktik kat Meireles tapi tup2 injured pulak..
sebab tu Gerrard main suke ati die je naik atas!

@ieka
waa.. terharu tengok gurl tengok bola..
stevie je la penyelamat kite... sape la nak ganti die... suke tengok bola dia smalam... kuat ngan nampak pelik je

Abang Suara said... Reply to comment

saya fans man utd..hehehe ;p..good luck for liverpool

shah87 said... Reply to comment

nasib baik mng..
tahniah2..
mlm nie chelsea pula..
minta2 la mng..
hehehehe..

Matika said... Reply to comment

huhuhu...liv menang..

qasehraihan said... Reply to comment

yeayyy!!! uill never walk alone..hehe

sesi berkunjung ke rumah rakan blogger tsyg..maaf ye lmbat smpai..huhu

Wan Gerrard said... Reply to comment

terbaik2..^_^
minggu ni minggu sukar, 2 game EPL lepas tu lwn Man Utd..

Tinggalkan pendapat

Related Posts with Thumbnails ----------------------------------------------------------------------- --------------------------------------------------------------------------