}

Terbaru

Pelik Tapi Benar : Roy Masih Selamat dan....

Sememangnya satu perkara yang pelik, bagaimana dalam sejarah tamadun bolasepak seorang pengurus seperti Roy Hodgson diberi peluang menguruskan Liverpool. 
Lagi pelik, bagaimana dia boleh bertahan sehingga ke hari ini?



Lagi pelik bagaimana dia hanya menang sekali perlawanan di gelanggang lawan dalam kancah liga musim ini?  Liverpool jugak kena sapu arang dan tahi selepas kalah ngan Newcastle, Stoke, ngan Blackburn, tapi masih berada di Liverpool hari ni? Pelik?


Tak cukup pelik lagi, lepas dimalukan Blackpool dan Wolves di depan puluhan ribuan penyokong sendiri, dia masih kekal di sini?


Ganjaran | Gambar dari Facebook


Legenda pertahan Roy!
Dan lagi pelik, ade beberapa legenda Liverpool mempertahankan Roy Hodgson terus stay jadi manager Liverpool FC tercinta kita. Steve McManaman, Keegan, Alan Kennedy  ngan John Barnes sumer mau kiter support Roy Hodgson. 


"Dorang sendiri pilih Roy, jadi kenelah sokong Roy..Liverpool memang dah lama jatuh... " (Keegan)


"Dalam bolasepak, memang kalau kalah, kiter dalam pressure, lagi-lagi kat kelab besar.." (McManaman)


Sokongan kene diberi kat manager, contoh paling ketara kat Man U. Dorang ader manager yang dihormati dan sentiasa disokong, walaupun tak bermain baik.. " (Barnes)


Hubungan Teruk dengan Peminat
Patah hati | Dah banyak kali dirobek
Penyokong dan Kopites sumer pun dah menyampah tengok muka Roy. Roy yang tak pernah menyalahkan diri sendiri, dan sentiasa cari alasan untuk menyorokkan kelemahan diri sendiri. Dan paling penting, dia nampak konpius dan tertanya-tanya dalam mencari solusi masalah Liverpool ni... dan setakat ni dier masih tak jumpe-jumpe.


Sudah cukup perit penderitaan yang dialami peminat, yang inginkan Liverpool bermain garang dan total football,  tapi aper yang dorang dapat? Liverpool yang main care bertahan, tapi tak reti bertahan betul-betul. Liverpool yang nak menyerang tapi takut dan buntu bila kat depan.


Tak Salah, Tapi Menjengkelkan
Baik | Jumper tu sorok-sorok la sikit

Dah la terlebih baik ngan manager setan merah, tak macam manager-manager Liverpool dulu kalo jumper manager setan merah mesti dorang dah cekik-cekik!


Tindakan Peminat yang Dah Tak Sabar
Petisyen ni tak tau la John Henry bace ke tidak.
Antara isinya termasuklah yang kat bawah ni.


Petisyen | Klik untuk zoom!


Kalau nak detail lagi, klik kat sini. Kalau berkenan nak undi pun silakan!







.

10 Komen:

Tengku Sidek said... Reply to comment

the main reason i guess that Owner still nego with Roy to receive a some amount of pampasan (less that RH should get) if he's lost his job..owner tak nak membazir bayar pampasan penuh..so dia nak buat macam apa yg inter buat kt benitez..

iniialahaku said... Reply to comment

oklah kepada fans kops...sbarla,skurg2nya korang da chlsea nk mneman kat bwah tu...hahaha...kpada gooners,biaq xmng EPL brtaun,tpi xjtuh lingkup...hahaha

Seizer said... Reply to comment

@Tenku Sidek
ader rumours yang roy dah kene pecat... tak kire die menang atau kalah game man u

@iniialahaku
gooners? same darjat... trophyless... dan kemarau trofi lagi lamer dari liverpool

Berto said... Reply to comment

aku rasa takboleh salahkan hodgson semata2..player liverpool mcm krygkiakos, konchesky tu semua player yg seswai utk team no 8 -10 sahaja, so kalau nak celen top5 kurang2, kene ambik player bagus lagi la

Seizer said... Reply to comment

@Berto
ya... tapi mane asalnye konchesky? naper dier tak bagi orang lain main kalau die tau kyrgiakos ngan konchesky tak berupaya?
salah pemain jugak.. tapi ketuanya... roy yang kene tanggung

Ms. Dyla Qistina said... Reply to comment

;) thx so much bls jejak rakan2 :) termasuklah saye :)

yee said... Reply to comment

tk mampu lg tunggu 5tahun untuk liverpool juara epl uhuk

tapi bg masa dlu paling tk 1 setengah musim tk pn 2 musim kat pakcik roy..aku masih kagum kerja roy kat fulham..memula roy masuk fulham dulu mcm nasib liverpool skrg..tp season lepas..roy dh pecahkan rekod fulham

Naeem Eem said... Reply to comment

ala..biasa la tu..mesti ada kaitan dengan politik dalaman nih..takpe la..kalau roy dapat kekal kat situ..yang penting fan tak lari..btw MU jugak yang best..

Nobita Sensei said... Reply to comment

erkkk...no komen.

Seizer said... Reply to comment

@yee
tak ke maner Fulham tuh... bukannye menang ape-ape pun..
dan rekod teruk away match die kat Fulham terbawak ke LIVERPOOL

Tinggalkan pendapat

Related Posts with Thumbnails ----------------------------------------------------------------------- --------------------------------------------------------------------------