}

Terbaru

Ulasan : Newcastle United VS Liverpool



   Skuad Liverpool :  
Starter : Reina, Kyrgiakos, Skrtel, Johnson, Konchesky, Lucas, Meireles, Kuyt, Maxi, Ngog, Torres
Subs : Jones, Aurelio, Babel, Poulsen, Jovanovic, Kelly, J Cole
Used Subs : Babel (Ngog,72), Jovanovic (Maxi,85)

   Skuad Newcastle United :   
Starter : Krul, Simpson, J Enrique, Campbell, S Taylor, Nolan, Tiote, Gutierez, Barton, Amoebi, Carrol
Subs : Harper, A Smith, Routledge, Perch, Lovenkrands, Guthrie, Ranger
Used Subs : Ranger (Ameobi,63), Smith (Nolan,87), Routledge (Barton,90)




-GOL-


-Highlight Penuh(updated)-

Separuh masa pertama


Separuh masa kedua


-Caca Marba-
    
    2 gol lewat perlawanan menghampakan kemaraan Liverpool. Gol dari Dirk Kuyt nampaknya tak cukup untuk cameo comeback Liverpool.
    Roy sekali lagi menggunakan formasi yang sama seperti dijangka, dan malangnya keputusannya hampir sama dengan perlawanan di White Hart Lane sebelum ni.
    Liverpool menguasai pelawanan terutamanya pada separuh masa pertama, cuma masalahnya gagal mencari ruang untuk merobek ruang gol Newcastle.
    Gaya permainan Liverpool kali ni, nampaknya macam pingpong, bola dihantar tinggi ke depan, kemudian hilang entah ke mana. Gabungan Meireles dan Lucas di bahagian tengah juga tak menyerlah, memandangkan gaya permainan Newcastle yang laju dan bijak bergerak.
    Pemain kita juga susah nak mencipta gerakan kerana sering ditekan dan masin-masing dikawal pemain lawan. Hanya beberapa peluang nyata untuk Liverpool
    Mengecewakan, barisan pertahanan Liverpool amat goyah sekali. Banyak kesilapan dilakukan, terutamanya Martin Skrtel. Pemain lain seperti Kyrgiakos dan Konchesky pun samer saje.
   Ketumpulan serangan dicampur dengan lubang dalam pertahanan, menyebabkan keputusan jelas berpihak kepada Newcastle selayaknya.
    Secara overall, semua pemain bermain dengan teruk, kecuali Reina, Kuyt dan Ngog. Kesilapan Liverpool, ternyata dihukum dengan ketiga-tiga gol yang di'hadiah'kan.
    Jangka hayat Roy mungkin berkurang selepas ni. Lambat betul buat pertukaran. Kalau Ngog tak pecah kepala, jangan harap dia nak tukar pemain. 
    Kedua-dua pemain dan pengurus, masing-masing main peranan dalam keputusan teruk ni.


-GAMBAR-

Style | Smart gamba nih
Darah Pertama | Skrtel, Konchesky, Reina beaten

Kapten | Pehal?
Busuk | Kuyt tengok Campbell posing, lalu ambik peluang skor
Barton | Budak jahat pun bleh skor
Termasuk | Carrol bangga ngan gol jauhnye

Saper buat? | Ngog pulak masih KO di bawah
MOTM| Paling tak teruk di antara terteruk malam ni


.





.

8 Komen:

apih el nino said... Reply to comment

Aku fed up dengan corak yang Roy Hodgson gunakan. Come on la ni Liverpool, bukan Fulham. Please get the new players this January. We need another striker, Luis Suarez for example as a back up for Torres. You'll Never Walk Alone !

Seizer said... Reply to comment

sia-sia je pengalaman 30 taun dier.... memang striker baru kene tambah....
defend baru pun kene tambah gak....
antara department paling truk smalam... defend la paling teruk

fir dark oz said... Reply to comment

kenapa la kalo men away mesti kena ratah ngan pihak lawan..adoi...betol la ko cakap seizer..diorg men pingpong la..huhu...

defend sangat2 mengecewakan..huhu..kalo terus camni aku rasa reina akan cabut pi man u..huhu..i hate it..jangan la si reina cabut pi man u..cabut pi liga len tak pa lagi..kalo pi man u je aku panas la..huhu
torres lak ada anak baru pun tumpul lagi ka??huhu..beli je caroll tu abeh cita.hahaha :P

Seizer said... Reply to comment

entah biler la nak menang away game ni...
manager kiter tak reti2 lagi nak cari formula untuk away game....

masihkah ader harapan untuk musim ni???
kalah dengan manager baru lak tu.... kelab baru promoted.. dan 3 gol dari player kiter yang tertido

Anonymous said... Reply to comment

torres kurang bersemangat,asik lost ball je.. depend mmg takyah cite la teruk

Seizer said... Reply to comment

teringat kat anak kat rumah la tu.. ngog berjahit pulak....

biskut said... Reply to comment

kenapa liverpool masih nak obses ngan pengambilan rekrut baru utk dowank,kenapa tak bina saja kekuatan team yang ade.rasenyer dah cukup lengkap liverpool.cuma mungkin dari segi taktikal jer rasanya.kalau asyik nak amik rekrut bila masa nak bina pasukan yang serasi dan mantap.tak kan the kop nak sebaris dengan team2 pertengahan liga.

Seizer said... Reply to comment

biskut.. nak taknak.. kiter takder pilihan len... skuad sekarang ni lemah.. defend memang lemah smalam... kene ader cari yang betul2 power...
untuk quick boost liverpool...
"sharp attack originated from rigid defence"

Tinggalkan pendapat

Related Posts with Thumbnails ----------------------------------------------------------------------- --------------------------------------------------------------------------