}

Terbaru

Ulasan : Liverpool VS FC Utrecht


   Skuad Liverpool :  
Starter : B Jones, Wilson, Kelly, Aurelio, Kelly, Poulsen, Shelvey, J Cole, Eccleston, Babel, Jovanovic
Subs : Hansen, Torres, Kuyt, Kyrgiakos, Pacheco, Johnson, Meireles
Used Subs : Kyrgiakos (Skrtel,45), Pacheco (Eccleston,56), Kuyt (Jovanovic,73)

   Skuad FC Utrecht :   
Starter : Vorm, Wuytens, Keller, Nesu, Cornelisse, Duplan, Maguire, Silberbauer, Mertens, Nijholt, Wolfswinkel
Subs : Cummings, Vostermaams, Oar, Maarel, Kogel, Sarota, ?
Used Subs : Kogel (Ameobi,45), Oar (Duplan,71), Sarota (Maguire,84)



-Highlight-


Highlight pendek


Separuh Masa Pertama

Separuh Masa kedua



-Buntu-
    
    Permainan yang membosankan pada separuh masa pertama. Liverpool gopoh ke depan, tapi Utrecht pula selesa memegang bola tanpa mengambil risiko. Hanya larian solo Jovanovic je yang mengagumkan pada 45 minit awal.
    Di separuh masa kedua, Utrecht dan Liverpool menunjukkan keinginan untuk mendahului, tapi dengan Utrecht lebih banyak menggasak Liverpool. Liverpool pula masih tertanya-tanya, bagaimana ingin membawa masuk bola ke kawasan final third.
     Torres, Reina, direhatkan, hanya dimasukkan untuk menggerunkan pihak lawan dari bangku simpanan. 
    Rata-rata pemain bermain dengan bagus, cuma kurang kreativiti untuk menebuk lubang.
    Aurelio dan Jovanovic pula tak sudah-sudah menunjukkan skill dorang, nak bodek Roy untuk letak dalam first team. 
    Utrecht selesa menyerang bagaikan dorang pulak main kat home, tapi pertahanan Liverpool nampaknya dah buat secukupnya untuk elak daripada ancaman Utrecht.
    Keputusan yang tak memberansangkan dari Roy Hodgson dan anak buahnya. Mengecewakan, lagi-lagi kat Anfield sendiri.


-Gambar-

Teka | Mukenye menjelaskan segalanya










Rindu | Nak men ngan Utrecht

?? | Tak diketahui ape motif 3 mamat ni

Bagus | Mainkan Jova, simpan Maxi, jangan pilih kasih
MOTM | Terbaik!

7 Komen:

woot-woot said... Reply to comment

hueh hueh kesian =/

Seizer said... Reply to comment

uit... ni sekadar penuh jadual je... puas ku tunggu gol.. tak tiba

afzan said... Reply to comment

selagi roy our gaffer, we are going no where. mid table manager not suit our hunger! come on NESV, give roy chance no more!

AIMAN said... Reply to comment

idop liverpool...!!

Seizer said... Reply to comment

ynwa.. biler la liverpool nak bangun.. dah lame sangat tido!

Anokganu said... Reply to comment

tahuu xpee zer..if boleh jgn la mendung aje...nk gak cerah berterusan...baru leh rase kehangatan ke tmpt juara2...ke guane fan reds???..YNWA!!!

fir dark oz said... Reply to comment

KELLY TERBAEK!! HAHAHA

Tinggalkan pendapat

Related Posts with Thumbnails ----------------------------------------------------------------------- --------------------------------------------------------------------------