}

Terbaru

Ulasan : Tottenham VS Liverpool


  Skuad Liverpool :  
Starter : Reina, Konchesky, Johnson, Carragher, Skrtel, Lucas, Meireles, Kuyt, Maxi, N'gog, Torres
Subs : Jones, Jovanovic, Poulsen, Babel, Kyrgiakos, Aurelio, Shelvey
Used Subs : Aurelio (N'gog,73), Kyrgiakos (Carragher,85)

   Skuad Tottenham :   
Starter : Gomes, Assou-Ekotto, Hutton, Gallas, Kaboul, Palacious, Modric, Lennon, Bale, V D Vaart, Crouch
Subs : Cudicini, Bassong, Sandro, Defoe, Kranjcar, Corluka, Pavlyuchenko
Used Subs : Defoe (VD Vart,11), Bassong (Kaboul,35), Sandro (Defoe,90)


-GOL-


-Highlight Penuh-
Separuh masa pertama

Seprauh masa kedua


-Hangit-

    Perlawan yang sememangnya best, dua-dua taknak kalah menyerang. Taktik Hodgson juga munkin betul kali ni, kecuali keputusannya untuk memainkan Konchesky.
    Liverpool mula dengan garang walaupun bermain di tempat lawan, dengan Maxi gagal menyempurnakan bebepa peluang terbaik Liverpool.
Torres juga masih tak tajam-tajam di depan gol. Terus-terang Liverpool sepatutnya sudah selesa 2 atau 3 gol di depan menjelang tamat first half.
    Lain cerita pula di second half, Spurs walaupun kehilangan Van Der Vaart & Younes Kaboul, masih bijak menyerang. 
     Kelemahan Liverpool amat nyata dalam perlawanan ni, pertahanan amat goyah.
Modric dengan enteng melepasi 3 orang sebelum menyepak bola ke dalam dan disudahkan Skrtel. Konchesky juga tak habis-habis dengan permainan cap Fulhamnya, diperayamkan Lennon berkali-kali.
    Ketumpulan jentera serangan, paling jelas Torres & Maxi, ternyata menghantui Liverpool, dengan Spurs menjaringkan gol minit akhir.
     Game ini sepatutnya menjadi game terakhir untuk Konchesky, yang mungkin pemain bek kiri paling teruk dalam sejarah Liverpool.
     Corak Liverpool kali ini lebih positif, dan perlawanan tadi sememangnya kurang tuah , Liverpool diselamatkan Meireles & Carragher, dan diselamatkan penalti Defoe yang jauh keluar. 
    Pasangan tengah , Lucas & Meireles nampak selesa bertukar hantaran, tapi through pass Meireles masih mengecewakan. Lucas pulak merampas bola dengan cool dan rilek tanpa foul diberikan.
   Sebelum ini, mungkin Roy Hodgson dipersalahkan tapi kali ni, giliran anak buahnya yang patut dipertanggungjawabkan. Satu permainan yang positif dari skuad Roy Hodgson.


-GAMBAR-


Hmph. | Skrtel mengetuk kepala Palacious
Gol | Gol busuk
Gembira | Gol kedua Skrtel di Liverpool
Boleh menang | Roy menaruh harapan
Busuk | Ngog mengambil peluang menyelesakan perut

Rayuan | VDV dikasari
Lagi | VDV terseksa
Bebel | Akhirnya dikeluarkan
Terpesong | Penalti Defoe tak masuk
Tahan gelak | Menyaksikan sepakan Defor tersasar
Garu | Carra mahu orang tolong garu belakangnya
Sayang | Antarabangsa
Bingung| Mende budak2 tu buat?
Sindrom | Penyakit monyet melanda seketika
Gol kedua | Dari Skrtel
Meraikan | Tak sedar apa salahnya
Korang tengok tak? | Sktel berbangga dengan gol keduanya
Tahan aku | Carragher menahan sabar , hampir memukul Skrtel

Terakhir | Gol pemusnah Lennon
Tamat | Liverpool kecundang lagi





2 Komen:

fir dark oz said... Reply to comment

tak pa bro..the reds tetap mantap dan terbaik..haha..spurs kita kasi panggang dekat anfield..tggu la nanti..dendam ngan banyak team da ni..man u, arsenal, blackpool, man city..semua tu dendam mau terbalas..+ spurs sama..pasni thereds mesti balas dendam...tambah2 kat Man u...chelsea sudah berjaya di hanguskan..hahaa..

Seizer said... Reply to comment

kih3.. byk tol dendam.... simpan sampai meletop.. jangan tangguh2 lak

Tinggalkan pendapat

Related Posts with Thumbnails ----------------------------------------------------------------------- --------------------------------------------------------------------------