}

Terbaru

Akhirnya, Lucas Dihargai

Pemain yang dikutuk, dicemuh, dan tak digemari ramai Lucas, telah pun menutup ramai mulut kotor selepasa prestasi 'luar jangkaan' musim. Dia merupakan pemain paling meningkat sejak 2 tahun lepas.
Suke sama suke | Lucas anak ayam Rafa & Roy


 Lucas sentiasa diberi peluang Rafa Benitez, walaupun ramai mempertikaikan keputusan itu. Kali ini, ramai pula yang memuji dan mencurahkan kata-kata manis pada si Lucas.


Saya pun kutuk dia dulu, jadi Lucas, saya tarik balik segala cacian saya. Walaupun dia diperlakukan sedemikian, dia tak pernah marah tapi sebaliknya berikhtiar untuk meningkat mutunya. Jadi Syabas!


Lucas dikaitkan dengan perpindahan ke Stoke dan Inter, tapi tolonglah Roy, jangan lepaskan budak ni!


Roy mengeluarkan satu statement yang akan melegakan kita semua. 


"Saya rase ader rancangan untuk bagi Lucas kontrak baru. Comolli ader bagitau akan berjumpa ejen Lucas mengenainya. Kalau tuan hamba tanyer, patutke bagi Lucas kontrak baru? Jawapannye, YES!"



Roy memikirkan untuk mengikat kontrak Lucas ke tahap lebih tinggi, mematikan spekulasi perpindahannya. Jadi apa lagi Lucas? Kontrak Dicita, Gaji Naik mendatang!


Patut ke bagi Lucas kontrak baru? Haha










.

2 Komen:

sarif said... Reply to comment

aku pon xtau mn bagus nyer si LUCAS nih.... kalo bg spearing kelly pon dia meningkat adakah dia bagus.... tgk bola ke tak diorang nih.... setiap game aku tgk xder yg meningkat pon.....jauh beza macherano dan xabi alonso.... pk2 kan la.... aku xpasti nape tahap dia x sekelas player brazil lain....setakat friendly brazil boleh la kalo cup muka dia xder pon

Seizer said... Reply to comment

tak meningkat?? ko banding ngan xabi ngan mascherano? tiga2 pemain tu jenis lain2... die tu asalnye attacking mid.. rafa tukar jadi defensiv mid... x semestinya setiap match die kene perform..
-semua team ader pemain camni, jenis defend kat bawah, passsing short2 tanpa risk...
-tengok gilberto silva dari arsenal dulu (contoh)..
-nak tau aper dah berubah si lucas ni?
-tak tau ko tengok bola cari salah dier saje ke..
die dah buleh buat long pass.. kalo dulu passing side way je.. (ko xleh expect setiap kali dapat bola nak kene thruogh pass, bukannye main pes atau fifa)...
-confidence... tengok care die tackle.. baper kali dia menang?? dan byk kali die escape tanpa kad, tapi bola still kat kaki...
-header.. kalo dulu xyah cakap... memang karut siap buleh skor own gol lagi.. tapi skunk masih average, tapi x seteruk dulu, lagi ok dari poulsen.
-korang bile rebut bola, dier tau biler mase nak buat2 jatuh untuk menang freekick.
-dan satu lagi.. dier x malas macam poulsen....
-lastly.. penah ke die komen x puas ati kene main kat posisi def mid? die pasrah je..

Tinggalkan pendapat

Related Posts with Thumbnails ----------------------------------------------------------------------- --------------------------------------------------------------------------