}

Terbaru

Ulasan : Wigan VS LiverpoolSkuad Liverpool :
Starter : Reina, Konchesky, Kelly, Carragher, Skrtel, Lucas, Meireles, Gerrard, Maxi, Kuyt, Torres
Subs : Hansen, N'gog, Shelvey, Spearing, Poulsen, Eccleston, Jovanovic

Skuad Wigan :
Starter : Al-Habsi, Caldwell, Alcaraz, Stam, Figueroa, Thomas, Diame, Cleverly, Gomez, N'zogbia, Rodallega
Subs : Kirkland, Moses, McArthur, Di Santo, Boselli, Watson, Caldwell


-GOL-


-PANDANGAN-


Keletihan. Itu tak boleh dijadikan alasan untuk liverpool lagi-lagi menentang pasukan yang sedang merudum seperti Wigan. Tahniah kepada Wigan, dan takziah untuk Roy.
Namun begitu Pak Roy tak boleh dipersalahkan kerana skuad Liverpool yang kecil, dia tak mempunyai banyak pilihan. Johnson tak dapat diturunkan kerana Pak Roy menyangka dia masih belum cukup fit untuk bermain, dan tindakan untuk untuk menurunkan Kelly sekali lagi tak menghampakan kerana dia antara pemain yang menyerlah selain dari Reina, Torres, dan Gerrard pagi tadi.

Mungkin ada yang mempersoalkan tindakan Pak Roy untuk menukarkan Meireles tapi sebenarnya pemain itu sakit dan tak dapat meneruskan separuh masa kedua. Pemain gantiannya, Jonjo Shelvey pula mengecewakan. Mungkin Roy menyambut seruan sebahagian besar peminat yang mahukan pemain muda beraksi tapi kali ini mungkin ada pula yang tak puas hati... pelik sungguh..

Sekali lagi terbukti, Roy, atau mungkin pemain sendiri selesa mendahului dengan 1 gol, seperti perlawanan lain sebelum ini.

Liverpool tampak garang 15 minit pertama sahaja, selepas itu giliran Wigan mendominasi perlawanan, sehingga Al-Habsi, si keeper Wigan boleh relax sambil bergayut di palang golnya. 

Rata-rata pemain mengecewakan terutamanya Konchesky, yang malas berlari dengan bola, dan lari keluar dari posisinya.  Taktik Roy untuk memasukkan Poulsen ternyata  tak berhasil kerana pemain ini nampak seperti endah tak endah sahaja, hanya berlari-lari anak.

Masalah utama lain juga, apabila Torres mendapat bola, dia mendapati tak ada orang di sekelilingnya, dan lantas kehilangan bola itu. Bahagian tengah jelas dikuasai Wigan, mereka tak memegang bola dengan lama, sering menukar hantaran satu sama lain, menyukarkan Lucas untuk close down mereka.

Jelasnya, permainan ini mendukacitakan bila ramai menyangka Liverpool patut membawa pulang 3 mata penuh. Sebaliknya, Liverpool sepatutnya bersyukur kerana bertuah mendapat 1 mata, dan Wigan mungkin bingung mengapa mereka gagal memenangi perlawanan ini.

Sekali lagi, Liverpool hambar di gelanggang lawan.-KANDID-


Bola itu bulat | Macam aku
Klinikal | First try, first goal
Aku dah kate | El Nino benar-benar sudah bangun
Pukul je | Belasah je Roy
Relax | Wigan begitu selesa sehingga sempat bergurau di belakang
Terbaik | Senyap ko Moses ngan Rodallega
Malang | Reina tak jumpa bola
Huga-huga | Dapat juga dia skor
Frust | Stevie G penat dan hampa
Jeling | Mahu Torres menyelamatkannya
Perasan |  Dah banyak kali kitorang selamatkan ko
Tak puas ati | Macammana boleh seri?

0 Komen:

Tinggalkan pendapat

Related Posts with Thumbnails ----------------------------------------------------------------------- --------------------------------------------------------------------------